Naša priča


ili kako je nastala Originalna Pavlovićeva mast


Originalna Pavlovićeva mast je nastala iz potrebe za saniranjem, negom i zaštitom kože kod dece nakon Drugog svetskog rata. Dr Živorad Pavlović, pedijatar, oko dve godine je eksperimentisao u državnoj apoteci na Zvezdari (Beograd), sa različitim sastojcima, da bi konačno 1947.godine došao do recepta, koji se u krajnjem rezultatu pokazao efikasnim.


Ubrzo su i druge apoteke u Beogradu, prihvatile ovu recepturu, a zbog pokazane delotvornosti Fond zdravstva ju je u to vreme odobravao kao magistralni lek, pa su ga majke i roditelji dobijali besplatno. Takav tretman, Fond je imao do 1970.godine, a potom se u apotekama naplaćivala. Rasprostanjena je do tada bila u celoj Srbiji, kao i u tadašnjoj Jugoslaviji. U toku svog života dr Žika Pavlović nije zaštitio svoju recepturu.


Potražnja za orginalnom Pavlovićevom masti u narednom periodu od oko 25 godina, dovela je do toga da su različiti proizvođači, od državnih apoteka do privatnih malih manufaktura pokušavali da naprave “svoju” Pavlovićevu mast, ne držeći se početnog recepta. Proizvođači surogata koji su pokušali da uštede na bilo kom sastojku ili da uključe nedovoljno kvalitetan sastojak, za rezultat su imali činjenicu izostajanja efekta primene masti. U međuvremenu su se takođe pojavile mnoge strane i velike kompanije, koje su mamama ponudile različite proizvode, za istu namenu, negu odojčadi u regiji pelena.


Takvo stanje na tržištu podstaklo je sina dr Živorada Pavlovića, dr Vojislava, takođe pedijatra, da zaštiti očevu recepturu i započne proizvodnju Originalne Pavlovićeve masti, krajem 1997.godine. Tome je prethodilo pokretanje patentne zaštite i zaštite žiga, kako u svim zemljama regiona, tako i na svetskom nivou, u Ženevi. Osnovano je preduzeće Laboratorija dr Pavlović, koje danas ima 13 zaposlenih i godišnje proizvodi 1.580.000 komada Originalne Pavlovićeve masti, koja se pored Srbije distribuira u još deset zemalja: Australija, Kanada, SAD, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija…


“Povratili smo poverenje, prvenstveno roditelja, svih koji su je voleli i ona je postala neizostavan deo potrepština svake porodice. Kvalitet, tradicija, poverenje reči su koje ukratko opisuju Originalnu Pavlovićevu mast. ”- dr Vojislav Pavlović


Naš brend


Ako je nešto koristila i mama vaše mame, i time bila i još uvek jeste zadovoljna, znači da ste sigurni u taj proizvod, više nego u onaj koji vam se nudi preko medija. Naš brend ima dugu tradiciju i shodno tome uliva poverenje. Originalna Pavlovićeva mast budi nostalgiju za vremenima kada je vreme bilo sporije, a porodice sigurne luke odrastanja svakog deteta. Zato ga vole i veruju mu roditelji kroz sve generacije.


Naši proizvodi


Efikasnom dejstvu Originalne Pavlovićeve masti, doprinosi kvalitet supstanci od kojih se ista spravlja. Lanolin je u osnovi sva tri proizvoda Originalne Pavlovićeve masti. Prirodna vuna je rožnato tkivo koje sadrži lanolin. Lanolin je prirodna mast, koja štiti vunu, a takođe ima dokazano pozitivno dejstvo na kožu čoveka, te se vekovima koristi u medicini, a isto tako i u kozmetici. Lanolin neguje, omekšava i hidrira, pomaže u održavanju vlažnosti kože i ima antibakterijsko dejstvo.
Poznato je da se Originalna Pavlovićeva mast za bebe koristi za negu pelenske regije kod beba, dok se porodična Originalna Pavlovićeva mast koristi od 3 do 103 godina negujući kožu lica i tela.


Najnovija formula Originalne Pavlovićeve masti, koja sadrži ektoin, ima svojstva imuno i UV zaštite, pa je preporučujemo za sve uzraste, a može se koristiti i kao premium krema za negu pelenske regije kod beba.


Naši potrošači


Naši potrošači su najlepši i najverniji. To su bebe i naravno njihovi roditelji koji znaju da je Originalna Pavlovićeva mast najbolja za miran san i bezbrižno odrastanje njihovih mališana.


„Namažeš Pavlovićku i sve će da prođe!“ – rečenica je koja prati naš proizvod kroz generacije.

 

www.laboratorijadrpavlovic.com

POGLEDAJ SVE BRENDOVE